Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 23:13 - Дневник на един съвременен българин...
Автор: axll Категория: Забавление   
Прочетен: 1452 Коментари: 0 Гласове:
2



 Кафенето отново бе празно. Освен мен , продавачката леля Гинка и двата папагала , нямаше никой. Кафенето , стил 20-те годони на миналият век.Масивен бар , дървени столове и маси , скърцаща дограма и врата. Папагалите крякаха в този ден необичайно , може би защото валеше лек снежец или защото тоалетната отново се бе запушила. Както всеки ден поглеждах сутрешната преса със сдъфкан молив и или поправях грешките , или подчертавах нещата , които искам да споделя с моите приятели. Ето това е забавно ще го подчертая: "Двама нашенци се прочуха в Англия , изпили 10кила вино на частен купон и търсели още" . Повод за гордост е този факт . Навремето в наше село се правехме на умрели ,белким някой ни полее с вино. Но това са дълги , страшни и до някъде забавни истории.   Ето го и моят приятел Кирил , млад студен , който не учи в момента , като казва , че образованието го задушава . Млад е простено му е , ама ще стане като мен и ще се бие по тиквата що не е учил и ебал кат" хората навремето. Винаги мисли  , че има надежда , че всичко ще се оправи . Коментира винаги теми свързани с политика , образование , шоубизнес и др. Казва , че е по-добър от всички дето са на телевизора , ама на късмет , не го приели за актьор. Той обича кафето без захар , а за подслаждане си взима едно патрочне , нашенска водка.
 -Привет Кир, Как сме? - така му казвахме , харесва му , че звучи някакси царски. Тъп и млад , що не е стана военен?
 - Добре е бай Мето , с теб как е ? Свършили работата? - Отговори весело . Да казвам се Методи. Смешно нали Кирил и Методи.
 - Абе свърших една , ама тя каква стана , та се прееба , да си го кажем. Таз нали уж била сгодна женица , певица, и искала да стане и писател на своите маумни песни . Ама кажи ми Кире , как да редактираш песни в които , онсовният мотив е "алей-лей лей лей" или " на на най на" .Смотана работа , пак вързах и две изречения по сностни , а тя на мен един приятелсли минет и тва беше.
 -Е , кво се е преебало бе Мето?
 - Как кво ? Ми не ми плати , мастията. В нейният бранш не се плащало за услуги. Ох , ама тия "услуги" ракия не купуват .
 -Прав си Мето. А ето ги Койчо и Борис.
Койчо , човек от село някъде до Врацс било . Когато дядо му умрял му завещал кисия с пари и ми рекъл , да замине в големият град и да живее богато. Ама живее с Борис на квартира и постоянно пият. Борис е вечен конспиратор , във всяко нещо открива конспирация, нещо спуснатон или от КГБ , или ФБР ... странен човек.
 Бяха доста весели , носеха 30 кила вино.
-Хайде! - казаха в един глас двамата ,пивоведи на провенциалният битов алкохолизъм (ПБА)
Ние се спогледахме с Кирчо и извикахме
-Сака ли питанье? Да варвим. 
И тръгнахме . Како ще де случи , ще пиша скоро Мето.....

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: axll
Категория: Забавление
Прочетен: 38508
Постинги: 11
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930